Siirry pääsisältöön

Vastuullisuus

Vastuullisuus Malmin Novassa

Kauppakeskus Malmin Novassa halutaan toimia vastuullisesti ja kestävää kehitystä tukevasti yhteistyössä asiakkaiden, vuokralaisten ja palveluntuottajien kanssa.

Kauppakeskuksen käyttämä sähkö ostetaan kokonaan vihreänä ja kiinteistön katolta löytyy myös iso aurinkovoimala, jolla tuotetaan omavaraisesti energiaa keskuksen käyttöön.Energiankulutusta seurataan erillisillä järjestelmillä, jotka hälyttävät mahdollisista vuodoista ja energiankulutuksen nousuista. Tällöin poikkeamiin voidaan puuttua ensi tilassa ja estää näin liiallinen energiankulutus.

Malmin Novassa on vuonna 2022 käynnistynyt iso energiahanke, jonka tarkoituksena on tehostaa kiinteistön energiatehokkuutta mm. uusimalla jäähdytyskoneita ja tekemällä muutoksia valaistukseensekä ilmanvaihtokoneisiin.

Kauppakeskuksen jätehuolto on keskitetty yhteiselle lajitteluasemalle keskuksen vuokralaisten ja palveluntuottajien käyttöön. Asemalla opastetaan oikeaoppiseen kierrätykseen sekä jätteiden lajitteluun. Jätteiden kuljetukset tehdään automatisoidusti, jolloin turhat käyntikerrat saadaan minimiin.

Kauppakeskuksesta löytyy moderni pullonpalautuspiste, jossa jokaisen on mahdollista kierrättää tyhjät pullot sekä tölkit. Paristot ja pienakut voi palauttaa maksutta niitä myyviin kauppoihin. Malmin Novalle on myönnetty BREEAM-ympäristösertifikaatti arvosanalla Good.

Malmin Novan ravintoloissa on tarjolla paljon kasvisruokaa, vegaanisia vaihtoehtoja sekä paikan päällä leivottuja herkkujakin! Useat ravintolat ovat mukana vähentämässä päivittäistä ruokahävikkiä ResQ-sovelluksen avulla. Ravintolat saavat ylijäämäruoan myytyä päivän päätteeksi ja asiakkaat herkullistaruokaa edullisesti.

Osa Malmin Novan liikkeistä kerää vanhoja tekstiilejä kierrätettäväksi, myy kierrätetyistä materiaaleista tehtyjä tuotteita tai on täysin erikoistunut kestävään kehitykseen, kuten UFF second hand -myymälä.

Lisäksi osa toimijoistamme työllistää opiskelijoita sekä harjoittelijoita toimien monelle ensimmäisenä etappina työelämään siirtymisessä tai reittinä uudelleen työllistymisessä. Kauppakeskus tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten, koulujen ja opiskelijoiden kanssa. Myös kauppakäytävillä tapahtuvat hätäapukeräykset toteutetaan yhteistyössä eri järjestöjen kanssa.

Malmin Novasta löydät arjen palvelut kätevästi saman katon alta ja kauppakeskuksen sijainti Malmin juna-aseman välittömässä läheisyydessä mahdollistaa asiointimatkan taittumisen kestävästi niin junalla, kuin bussikyydilläkin. Myös alueen useat pyöräparkit, kaupunkipyöräasema sekä toimivat kevyen liikenteen reitit mahdollistavat yksityisautoilun vähentämisen asioinnin yhteydessä. Kauppakeskuksen sisäänkäynneillä ja kauppakäytävien kulkuväylissä on panostettu esteettömyyteen mahdollistaen sujuvan asioinnin kaikille